Zakres świadczonych usług przez ReCaNet:
doradztwo przy otwieraniu i prowadzeniu biznesów gastronomicznych: pizzerii, restauracji, kawiarni, barów, stołówek, kantyn itp.;
wdrażanie procedur do lokali gastronomicznych:
- bezpieczeństwa żywności i żywienia
- systemu kontroli jakości, zgodnego z zasadą zachowania należytej staranności w sprawach bezpieczeństwa żywności i żywienia
- weryfikacja obszarów ryzyka we wszystkich procesach i procedurach obowiązujących w danej organizacji
- zasady dezynsekcji, deratyzacji i dezynfekcji
- pomoc i konsultacje przy wdrażaniu projektów gastronomicznych w życie poprzez uzyskanie wszystkich wymaganych zezwoleń, uzgodnień czy usług (projekt aranżacji, wentylacja, sanepid itd.)
wsparcie we wszystkich fazach prowadzenia działalności gastronomicznej
- przeprowadzanie audytów wewnętrznych
- Wdrożenie HACCP, GMP i GHP
- Odbiór lokalu przez sanepid
- Zaopatrzenie
- Przyjmowanie dostaw
- Magazynowanie zapasów
- Uzupełnianie towarów
- Inwentaryzacja zapasów
- Przygotowanie posiłków,
- Wyliczanie Food Cost potraw,
- Wyliczanie wartości odżywczych potraw
- Przygotowanie listy Alergenów i Wykazu szczegółowego potraw
- kontraktacja dla sieci franczyzowych produktów z zapewnieniem stabilności ich cen, jakości
- przygotowanie marek własnych produktów wraz z pełną obsługą przy opracowaniu etykiet zgodnych z obowiązującymi przepisami
- usługi graficzne, projektowanie materiałów reklamowych dla lokali i sieci gastronomicznych