Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego dla Sanepidu z zatwierdzeniem projektanta
Projekt technologiczny lokalu to rysunek pomieszczenia wraz z opisem, który przedstawia koncepcję rozmieszczenia lokali i sprzętów w Twojej restauracji. Nie każdy lokal potrzebuje takiego planu do tego aby móc zacząć działać, ale trzeba tę kwestię już na wstępie skonsultować we właściwej Inspekcji Sanitarnej. Projekt co prawda można przygotować samodzielnie ale lepiej skonsultować go wtedy z projektantem technologicznym lub inspektorem sanepidu. Dlatego jeśli mamy obawy, że nasz pomysł może zawierać błędy lepiej nie czekać aż wyjdą one przy kontroli, gdyż może to opóźnić a nawet uniemożliwić otwarcie naszej restauracji. Firma Recanet od lat działa w branży gastronomicznej. Współpracujemy z projektantami technologicznymi, którzy mogą sprawdzić Twój projekt i nanieść na nim stosowne poprawki. Oferujemy także możliwość przygotowania projektu technologicznego całkowicie od zera. Nasi specjaliści posiadają wiedzę na temat aktualnych norm i aktów prawnych, które przyspieszają tworzenie projektu i gwarantują jego bezbłędność. Powierzając nam wszystkie formalności związane z projektowaniem lokalu oddajesz ten specjalistyczny temat w ręce profesjonalistów.Przygotowanie merytoryczne i praktyczne na temat przestrzegania przepisów
Projekt technologiczny lokalu to nie tylko plan z opisem rozmieszczenia pomieszczeń, ciągów wentylacyjnych i sprzętu. To także znajomość przepisów, którymi trzeba się kierować przygotowując ten dokument. Droga brudna nie może się na przykład krzyżować z drogą czystą. Zasada ta ma na celu chronić żywność przed zakażeniem i jest jednym z najważniejszych elementów tego projektu. Ponadto przy planowaniu rozmieszczenia pomieszczeń należy pamiętać o obowiązujących aktualnie aktach i normach prawnych jak choćby ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia czy rozporządzenie w sprawie higieny środków spożywczych. Mając na uwadze te i wiele innych przepisów dotyczących lokali gastronomicznych projektujemy lokal i dzielimy się naszą wiedzą z klientami. Pamiętać bowiem należy, że dobrze zaplanowane rozmieszczenie pomieszczeń i sprzętów umożliwi nam szybki i bezproblemowy start biznesu ale nie uchroni nas przed konsekwencjami łamania przepisów. Aby korzystać z projektu zgodnie z jego założeniami trzeba zapoznać się ze wszystkim rozporządzeniami według, których był on tworzony. Nasi specjaliści posiadają wiedzę na temat aktualnych norm i aktów prawnych, którymi dzielą się z klientami. Dzięki temu mamy pewność, że lokal gastronomiczny, dla którego przygotowaliśmy projekt technologiczny, będzie działał bez zarzutu.Jeśli masz pytania zadaj je przez formularz w przeciągu 24h skontaktujemy się z Tobą